Sport

Dárdait két Bundesliga-csapat is hívta, de ő nemet mondott

Bár német sajtóhírek szerint a Mainz és a Köln is szerette volna, ha Dárdai Pál lesz az új vezetőedzőjük, a magyar szakember mindkét klub hívására nemet mondott.

Dárdait két Bundesliga-csapat is hívta, de ő nemet mondott
Dárdai egyelőre nem tér vissza a Bundesligába
Fotó: AFP/DPA/Stefan Puchner

Ahogy arról hétfőn mi is beszámoltunk, a német lapok szerint Dárdai az első számú jelölt a Köln kispadjára a menesztett Achim Beierlorzer helyett. Az érdeklődést a jelek szerint komolyan gondolták a „Kecskések” vezetői, hiszen a Bild keddi tudósítása alapján Frank Aehlig megbízott sportigazgató és Alexander Wehrle klubigazgató személyesen utazott el Berlinbe, hogy személyesen tárgyaljon a magyar trénerrel.

A bz-berlin.de kedd délután már arról írt, bár a Köln mellett a szintén edzőt kereső Mainz is felvette a kapcsolatot a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával, a szakvezető mindkét együttes hívására nemet mondott.

A lap megjegyzi, hogy a kölni elöljárók nem tudtak személyesen tárgyalni Dárdaival, mivel a Herthát 2015 és 2019 között irányító szakember jelenleg épp családjával együtt Párizsban tartózkodik jó barátja, a PSG-nél másodedzőként dolgozó Lőw Zsolt meghívására.

Dárdai az előző szezon végén közös megegyezéssel távozott a Hertha éléről, azóta nem vállalt edzői feladatot, és a tervek szerint jövőre tér vissza egyesülethez, ahol az utánpótlásban tevékenykedik majd.

Kapcsolódó írásaink