Sport

Hamarosan visszatérhet a Bundesligába Dárdai Pál

Nemsokára ismét Bundesliga-csapat kispadjára ülhet le Dárdai Pál. A német Sport 1 értesülései szerint a magyar szakember az első számú jelölt az Achim Beierlorzer utódját kereső 1. FC Köln vezetőedzői posztjára.

Hamarosan visszatérhet a Bundesligába Dárdai Pál
Dárdai a Hertha után ismét Bundesliga-csapatot irányíthat
Fotó: AFP/DPA/Sven Simon/Jan Kuppert

A hétvégi, Hoffenheimtől elszenvedett 2-1-es vereséget követően az egész szezonban gyengélkedő Köln menesztette a csapat vezetőedzőjét, Achim Beierlorzert. A német sajtó szerint a „Kecskések” edzéseit jelenleg irányító André Pawlak-Manfred Schmid párost csak ideiglenes megoldásnak szánja a klubvezetés, és már nagy erőkkel keresik Beierlorzer utódját. A Sport 1 úgy tudja, a legesélyesebb jelölt a posztra nem más, mint Dárdai Pál, aki 2015 és 2019 között a lehetőségekhez képest kiváló eredményeket ért el a Hertha élén. 

Irányításával a Hertha 167 tétmérkőzésen 63 győzelmet aratott a 40 döntetlen és 64 vereség mellett, kiesés elől menekülő gárdából a középmezőny stabil tagjává vált, kétszer pedig még az Európa-ligában is elindulhatott. 2019 áprilisában jelentették be, hogy Dárdai az idény végén távozik a berliniek kispadjáról, a tervek szerint néhány hónap pihenőt követően jövő nyártól visszatér az egyesülethez, ahol az utánpótlásban tevékenykedik majd.

Bár Dárdai egy korábbi interjúban elmesélte, hogy idén áprilisban is megkeresték a kölniek, ám akkor visszautasította az ajánlatukat, és még nyáron is arról beszélt, hogy a közeljövőben nem tervez ismét munkába állni, egy szeptemberi nyilatkozatában már nem zárta ki, hogy belátható időn belül újra egy Bundesliga-csapatnál vállaljon munkát.

A Sport 1 szerint 43 éves magyar tréner a Köln első számú opciója, a klub sportigazgatói posztját ideiglenesen betöltő Frank Aehlig pedig már fel is vette vele a kapcsolatot, de vannak más jelöltek is. A német sajtó köztük említi a Wolfsburgot 2018-ban az élvonalban tartó, majd a legutóbbi szezonban Európa Liga-indulást érő helyre vezető Bruno Labbadiát, aki idén nyáron távozott a Farkasok kötelékéből, azóta munkanélküli. Labbadián kívül felmerült még az utoljára a Stuttgartnál dolgozó Tayfun Korkut, a Mainztól a közelmúltban menesztett Sandro Schwarz, André Breitenreiter és a holland Huub Stevens neve is, aki annak idején még Dárdai edzője is volt a Herthánál.

Akárhogy is, a kölniekre ráférne egy jó edző, aki „rendet rak” az öltözőben, hiszen 11 fordulót követően 7 szerzett pontjával mindössze 17., azaz utolsó előtti helyen szerénykednek a 18 csapatos Bundesliga tabelláján.

Kapcsolódó írásaink