Sport

Királyként ünnepelték volt csapatánál Diego Maradonát

Nem akármilyen körítés mellett fogadta Diego Maradonát korábbi klubja, a Newell's Old Boys. Az argentin futball-legenda a vendég Gimnasia y Esgrima La Plata edzőjeként érkezett kedden este a rosariói csapat stadionjába bajnoki mérkőzésre. Az összecsapást Maradona tanítványai nyerték 4-0-ra.

Királyként ünnepelték volt csapatánál Diego Maradonát
Maradona a trónjáról dirigálta a csapatát
Fotó: GiveMeSport

Diego Maradonát már-már istenként tisztelik Argentínában, a futballistaként kétségtelenül zseniális sportoló kultusza olyan szintű szülőhazájában, hogy 1998 óta egyház is működik a neve alatt, ahol a hívek tényleg egyfajta istenségként tekintenek rá.

Ehhez képest az már nem is tűnik túlzásnak, ahogy kedden egykori csapata, a Newell's Old Boys ünnepelte a stadionjukba ezúttal az ellenfél, a Gimansia Y Esgrima La Plata edzőjeként érkező „isteni Diegót”.

Diego Maradona egy 10-es számú Newell's mezt is kapott vendéglátóitól
Diego Maradona egy 10-es számú Newell's mezt is kapott vendéglátóitól
Fotó: Facebook/Newell's Old Boys

Egy bekeretezett fényképet és egy Newell's mezt is kapott ajándékba az 59. születésnapját ma, október 30-án ünneplő szakvezető, ezek az apró figyelmességek azonban eltörpülnek a fekete-piros trónszék mellett, amivel a vendéglátók meglepték minden idők egyik legjobb labdarúgóját.

Objektum doboz

Maradona láthatóan élvezte a felhajtást, dedikálta az ajándékba kapott széket, és amikor éppen nem a pálya mellett állva-toporzékolva-kiabálva dirigálta fiait, új „foteljában” ülve követte a mérkőzés eseményeit.

A kiesés elől menekülő Gimnasia y Esgrima egyébként 4-0-ra nyerte az összecsapást, ezzel játékosai még szebbé tették mesterük születésnapját.

Kapcsolódó írásaink