Sport

Bravúros győzelmet aratott a Ferencváros Moszkvában

A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Bravúros győzelmet aratott a Ferencváros Moszkvában
Varga Roland szerezte az FTC győztes találatát
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Közel sem fogadta telt ház a csapatokat, a 30 ezer néző befogadására alkalmas VEB Aréna székeinek nagyjából a negyede üresen maradt az összecsapásra, pedig kellemes időjárás, 11 Celsius fok fogadta az együtteseket.

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak.

Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy „vakon” előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor 7-8 fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok, majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével „jelentkezett be”, majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferencváros két cserejátékosa, Isael és Varga Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 86. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát

Objektum doboz

Rebrov: A második félidőre elfáradt a CSZKA, mi pedig összeszedtük magunkat

„Nagyon nehéz ellenfelünk volt, mindkét csapatnak sok helyzete volt. Különösképpen örülök annak, hogy az együttesem összeszedte magát a második félidőben és megszerezte azt a három pontot, amely rendkívül fontos volt mindkét gárdának” - fogalmazott a lefújás után Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

Az ukrán szakember hozzátette, mindig az eredmény a legfontosabb, az Európa-liga pedig extra motivációt jelent az együttesének. „A második félidőben megerősítettük a középpályánkat, a CSZKA mintha elkészült volna az erejével, mi pedig fel tudtuk venni a versenyt” - jelentette ki Rebrov.

Honcsarenko: Sokszor kapkodó volt a játékunk

A CSZKA Moszkvát irányító Viktor Honcsarenko úgy fogalmazott, folyamatosan ugyanaz a probléma a csapatával: az első félidőkben nagyon jól játszanak, de utána egyszerűen elfáradnak játékosai.

„A második játékrészben ezúttal sem sikerült jó játékot bemutatnunk. Ez inkább pszichés probléma, a csatáraink egyszerűen elbizonytalanodnak a helyzeteknél. Sokszor kapkodó volt a játékunk” - értékelt Honcsarenko.

Európa-liga, H csoport, 3. forduló:
CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1 (0-0)
Moszkva, VEB Aréna, v.: Pavel Orel (cseh)
Gólszerző: Varga R. (87.)
Sárga lap: Bistrovic (78.), Magnússon (92.), illetve Sigér (74.), Haratyin (92.)

Kapcsolódó írásaink