Sport

Hivatalos: Decemberre halasztották az El Clásicót

A katalóniai tüntetések miatt október 26. (jövő szombat) helyett december 18-án rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Hivatalos: Decemberre halasztották az El Clásicót
December 18-án játszik egymással a spanyol futball két sztárgárdája
Fotó: AFP/Oscar Del Pozo

A spanyol szövetség elöljárói - miután egyeztettek a kormány illetékeseivel - úgy látták, hogy nem garantált az El Clásico biztonságos megtartása a jövő hétvégén, ezért halasztották el a találkozót. A két csapatnak hétfőn 10 óráig kellett megállapodnia az új időpontban, de már pénteken dűlőre jutottak a felek, miután a királyi klub elfogadta a katalánok ajánlatát.

Korábban felmerült az is, hogy ne Barcelonában, hanem Madridban játsszák le az október 26-ra kiírt találkozót, ám ezzel egyik klub sem értett egyet.

A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Real Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak.

Kapcsolódó írásaink