Sport

Petr Cech hokikapusnak áll

Posztot nem vált, csak korcsolyára cseréli a stoplis cipőt a Chelsea és az Arsenal nemrégiben visszavonult labdarúgója, Petr Cech. A hálóőr a félprofi angol Guildford Phoenix jégkorongcsapatában szerepel kapusként az új szezonban.

Petr Cech hokikapusnak áll
Petr Cech a Guildford Phoenix hokicsapatának mezében
Fotó: Guildford Phoenix

Petr Cech a legutóbbi idény végén fejezte be futballpályafutását, azóta korábbi klubjánál, a Chelsea-nél dolgozik tanácsadóként. Közben viszont úgy tűnik, az aktív sporttól sem tud elszakadni, ha félprofi szinten is, de jégkorongozni fog. A 37 éves hálőór új sportágában is a fociból megszokott posztján, kapusként játszik majd.

„Boldog vagyok, hogy lehetőséget kapok a játékra a Phoenixnél és tapasztalatot gyűjthetek a meccseken. Remélem, segíteni tudok ennek a fiatal csapatnak a céljai elérésében, és amikor megkapom az esélyt, minden megteszek majd, hogy minél többször hagyjuk el győztesen a pályát. Húszévnyi profi futball után csodálatos élmény lesz újra azt a sportágat űzni, amit gyerekként nézni és játszani is imádtam” - mondta a labdarúgóként négyszeres angol bajnok és egyszeres Bajnokok Ligája-győztes kapuvédő.

A csapat vezetőedzője is elismerően nyilatkozott új hálóőréről, szerinte Cech remek fickó, aki az edzéseken nagyon keményen dolgozik.