Sport

A Golden State leigazolta Scottie Pippen unokaöccsét

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA legutóbbi szezonjában nagydöntőt játszó Golden State Warriors csapata leigazolta Kavion Pippent, a Chicago Bulls legendájának, Scottie Pippennek az unokaöccsét.

A Golden State leigazolta Scottie Pippen unokaöccsét
Kavion Pippen (33) legutóbb a Dél-Illinois Egyetem csapatában kosarazott
Fotó: AFP/Getty Images North America

A 22 éves, center poszton bevethető játékos az elmúlt két szezonban a Dél-Illinois Egyetem csapatában szerepelt, ahol meccsenként 12,4 pontot és 4,8 lepattanót átlagolt.

Ennek ellenére az idén júniusi drafton egyik NBA-alakulat sem látott benne fantáziát és a nyári ligába sem kapott meghívást.

A 208 centiméter magas, 111 kilós Pippenre nagy szüksége lesz a palánk alatt a Warriorsnak, mivel két héttel a szezon rajtja előtt több magasemberük is sérüléssel küzd: a Sacramentótól szerződtetett Willie Caulie-Stein a teljes edzőtábort kihagyta egy makacs lábsérülés miatt, Kevon Looneynak a combja fáj, a nyáron draftolt Alen Smailagić pedig a bokájával küszködik.

Kavion Pippen előtt tehát most itt a lehetőség, hogy kilépjen híres nagybátyja árnyékából, igaz, cseppet sem lesz könnyű dolga, hiszen Scottie Pippen minden idők legkiválóbb kosarasai közé tartozik. Összesen 17 szezont húzott le az NBA-ben, a 90-es években hat bajnoki címet szerzett a Michael Jordan fémjelezte legendás Chicago Bulls tagjaként, az amerikai válogatottal pedig két olimpiai aranyérmet nyert.