Sport

Elhunyt a Vidi UEFA-Kupa-döntős csapatának hátvédje

Rövid betegség után, szeptember 17-én késő este elhunyt id. Horváth Gábor, a Videoton labdarúgócsapatának korábbi legendás hátvédje. A sportember idén tavasszal ünnepelte 60. születésnapját, haláláról fia, ifj. Horváth Gábor tájékoztatta a klubot, aki 2002 és 2011 között szintén szerepelt a fehérvári együttesben.

Elhunyt a Vidi UEFA-Kupa-döntős csapatának hátvédje
Id. Horváth Gábor (1959-2019)
Fotó: MH

Id. Horváth Gábor a Videoton utánpótlásában nevelkedett, az NB I-ben 1979-ben mutatkozott be. A követkető szezontól kezdve stabil tagja lett a csapatnak. Több mint egy évtized alatt két bajnoki bronzérmet és egy kupaezüstöt nyert a csapattal. Alapembere volt a legendás gárdának, amely az 1985-86-os szezonban a döntőig menetelt az UEFA-Kupában: Végh Tiborral és Burcsa Győzővel együtt a sorozat összes meccsén pályára lépett.

Összesen 317 bajnoki találkozón szerepelt a fehérváriaknál, ezzel Végh és Karsai mögött 3. helyen áll a klub örökranglistáján.

A futballtól rövid ausztriai levezetést követően vonult vissza, de a Viditől pályafutása befejezése után sem szakadt el. Számos pozícióban segítette az egyesületet, 1993-tól az évtized végéig technikai igazgató volt, később pedig dolgozott utánpótlásedzőként és a női csapat trénereként is.

A Vidi Múzeum múzeum megnyitása óta az intézmény vezetőjeként tevékenykedett, még a szeptember 6-án megrendezett Futball Éjszakáján is ő kalauzolta a látogatókat.

A klub közleménye szerint id. Horváth Gábort saját halottjának tekinti, temetéséről később adnak tájékoztatást.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom