Sport

Bölöni: Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó ultrákhoz hasonlóan

Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó román ultrákhoz hasonló módon, és ezt eltűri a környezetük – mondta egy kedden megjelent interjúban Bölöni László labdarúgóedző, korábbi román szövetségi kapitány.

Bölöni: Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó ultrákhoz hasonlóan
Bölöni László nem hagyta szó nélkül a román drukkerek gyalázkodását
Fotó: AFP/Belga Mag/Virginie Lefour

A 66 esztendős, marosvásárhelyi születésű tréner az Adevarul című lapnak adott interjúját a maszol.ro szemlézte. A cikkben a román ultrák Spanyolország és Málta elleni válogatott meccsen tanúsított magyarellenes megnyilvánulásairól kérdezték a jelenleg a belga Royal Antwerp együttesét irányító sportembert.

„Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi a mi vétkünk?” - tette fel a kérdést Bölöni, aki játékosként 102 alkalommal öltötte magára a román válogatott mezét.

Úgy véli, az ultrák viselkedésének legfőbb oka az oktatás hiánya. Elmondta, a legjobb barátja például román nemzetiségű, és Marosvásárhelyen járva mindig meglátogatja az illetőt. „Mi lenne, ha ez a barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom ésszel felfogni” - mondta dühösen a korábban többek közt Portugáliában és Franciaországan is dolgozó edző.

„Amikor ilyesmit tapasztalok, illetve amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani” - tette hozzá a szakember.

Bölöni azt is elmondta, sajnos az ehhez hasonló magyarellenes megnyilvánulások egyáltalán nem csak az ultrákra, hanem a román társadalom egy jelentős részére is jellemzőek: „Drámainak tartom, hogy Romániában milliók viselkednek így. És ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom