Sport

Két játékost és rengeteg pénzt adna Neymarért a Barcelona

Lezárulhat a nyári átigazolási szezon leghosszabb ideje húzódó szappanoperája: spanyol lapértesülések szerint a Paris Saint-Germain és a Barcelona megegyezett a brazil támadó vételáráról, aki két játékosért és egy halom pénzért cserébe költözik vissza egykori sikerei színhelyére.

Két játékost és rengeteg pénzt adna Neymarért a Barcelona
Neymar két év után visszatérhet Párizsból a Barcelonához
Fotó: AFP/Franck Fife

A korábban a Reallal is hírbe hozott a Neymar a Barca körüli ügyekben eléggé jól értesült Sport című lap szerint a katalánok 125 milliót fizetnek a csatárért, a pénzen kívül pedig még két játékost is kapnak a franciák: Ivan Rakitic és Ousmane Dembele is Párizsba költözik.

A Sport úgy tudja, a két klub már megegyezett egymással, az üzlet nyélbe üzését viszont megnehezítheti, hogy a PSG mindenképp szeretné megszerezni Dembelét, a világbajnok szélső azonban nem akar távozni a gránátvörös-kékektől, illetve Rakitic is inkább maradna Katalóniában.

A francia L'Equipe arról ír, hogy a párizsiak szerdán vagy csütörtökön mindenképpen szeretnék lezárni a tárgyalásokat, és végleges megállapodást kötni.

Neymar legnagyobb sikereit a Barcelonával érte el: két spanyol bajnoki cím, három kupagyőzelem és egy Bajnokok Ligája-diadal után, 2017 nyarán igazolt át a PSG-hez, amely világrekordot jelentő 222 millió eurót fizetett érte.

A brazil klasszis kezdetben jól futballozott új állomáshelyén, később, főleg a második idényében azonban sok sérülés hátráltatta, mindössze a bajnoki meccsek nagyjából felén tudott pályára lépni, és az idény végéhez közeledve egyre többet lehetett arról hallani, hogy elvágyódik a francia fővárosból.

Kapcsolódó írásaink