Sport

Elengedték Kenderesi Tamást

Csütörtökön térhet haza Dél-Koreából a szexuális zaklatással vádolt magyar úszó, Kenderesi Tamás, mondta Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Elengedték Kenderesi Tamást
Csütörtökön térhet haza Dél-Koreából Kenderesi Tamás úszó
Fotó: MH

A kapitány a HVG-nek azt mondta, úgy tudja, Kenderesi pénzbüntetést kapott. Sós Csaba állítja, nem látta azt a felvételt, amely alapján meggyanúsították a zaklatással Kenderesit. A döntés Kenderesi fegyelmijéről a szövetség elnökének hatásköre.

Én a gyerekért aggódom - mondta Sós, de kijelentette, ha Kenderesi vétkes volt, fegyelmi eljárás lesz ellene. 

Az úszót szexuális zaklatással gyanúsítják, mert vasárnap egy kvangdzsui szórakozóhelyről ittas állapotban vitték el, és egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után. A dél-koreai lány azzal vádolja Kenderesit, hogy az úszó a fenekét fogdosta a tánctéren. Mint megírtuk, Kenderesi elismerte, hogy hozzáért a lány fenekéhez, de tagadja a nemierőszak-vádat.

 Szilovics Fanni, Kenderesi Tamás barátnője így nyilatkozott, „egy pillanatig sem kételkedem Tamás ártatlanságában! Engem hívott elsőként, miután megtörtént a szerencsétlen eset. Teljesen véletlen volt, hogy hozzáért a lány fenekéhez, sajnos, egy zsúfolt bárban ez előfordulhat. A lány egyértelműen túlreagálta az esetet, alaposan felfújta az ügyet.”

Kapcsolódó írásaink