Sport

A Barcelona leigazolta Antoine Griezmannt

A FC Barcelonában folytatja pályafutását Antoine Griezmann, az Atlético Madrid világbajnok francia labdarúgója.

A Barcelona leigazolta Antoine Griezmannt
Griezmann öt év után hagyja el az Atlético Madridot
Fotó: AFP/Pierre-Philippe Macrou

A katalánok 120 millió eurót fizetnek a fővárosi csapatnak a támadó játékjogáért, aki ötéves, 2024 nyaráig szóló szerződést ír alá új klubjához. A megállapodás értelmében Griezmann új kivásárlási ára 800 millió euró lesz.

Objektum doboz

Az 1991-es születésű Antoine Griezmann szülővárosában, Mâconban kezdett futballozni, 14 évesen szerződtette a spanyol Real Sociedad. Tizennyolc esztendősen debütált a felnőttek között és fontos szerepet játszott abban, hogy a csapat visszajutott az élvonalba 2010-ben és azóta is tagja a legjobbak mezőnyének. A francia támadó összesen 201 mérkőzésen játszott a Sociedad színeiben, ezalatt 52 gólt ért el.

2014 nyarán az Atlético Madrid 30 millió euróért szerződtette. A Matracosoknál Európa egyik legjobb csatárává nőtte ki magát, az ott töltött öt idény alatt 257 találkozón lépett pályára, melyeken 133 gól fűződik a nevéhez. Legnagyobb klubsikereit is a madridiakkal érte el, a 2015/16-os idényben döntőt játszott a Bajnokok Ligájában a 2017/18-ban a magasba emelhette az Európa Liga-serleget.

Közben a francia válogatottban is alapemberré vált. A 2016-os Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a nemzeti együttessel, 6 találatával pedig a torna gólkirálya lett.

A tavalyi világbajnokságon is fontos láncszeme volt a végső győztes francia alakulatnak, négy góllal járult hozzá a végső diadalhoz és a horvátok elleni finálé legjobb játékosának is őt választották.

Kapcsolódó írásaink