Sport

Griezmannt rejtegetni akarja a Barça

Labdarúgás. A Lionel Messiről szóló cirkusz kiszorítja a francia világbajnokot a Mini Estadiból is

Egyre több spanyol forrás utal arra, hogy lezárul a francia világbajnok, Antoine Griezmann szövevényes átigazolási ügye, szombaton bemutatja őt új klubja, az FC Barcelona. De nem akárhogyan!

Griezmannt  rejtegetni akarja a Barça
Antoine Griezmann lendületben – itt épp a Barcelona elleni bajnokin
Fotó: AFP/Jose Breton

A Marca úgy tudja, hogy Griezmannt üres stadionban akarják bemutatni. Senki ne kérdezze, hogy ennek mi értelme van… Állítólag a klub kap az alkalmon, hogy a Camp Nou gyepét ki kell cserélni, ezért nem szervez – múlt heti ígéretével ellentétben – olyan bemutatást az átigazolási piac sikereit tekintve egyik legtekintélyesebb szereplőjének, mint amilyen például Frenkie de Jongé volt, illetve amilyen általában a spanyol élkluboknál szokás.

A Barça vezérkara – a madridi sportnapilap szerint – tart a szurkolói reakcióktól. Ezek egy része irányulhat a klubelnök ellen, ugyanis már de Jong bemutatásánál is felhangzottak Bartomeu lemondását követelő hangok. A másik ok Griez­mann népszerűtlensége, a szurkolók egy része nem bocsátotta meg neki, hogy tavaly fura körülmények között visszautasította, hogy az Atlético Madridtól a Barcelonához igazoljon. Felvetődött egyébként, hogy esetleg a kisebbik stadionban, a Mini Estadiban legyen az ünnepélyes bemutatás, de ott pedig a Cirque du Soleil lép éppen fel, a Lionel Messinek dedikált előadásával. A Barcelona szurkolói így minden bizonnyal augusztus 4-én, a hagyományos Joan Gamper Kupán láthatják majd először a francia világbajnokot a gránátvörös-kék mezben.

Az AS Roma öt évre leigazolta Pau Lópezt a Betistől. A klub közleménye hangsúlyozza, hogy a „farkasok” korábban még soha nem fizettek ennyi pénzt, 23,5 millió eurót kapusért, ami természetesen igaz. De az is, hogy eladni viszont tavaly jóval többért sikerült: Alisson Becker 62,5 millió euró ellenében ment az örök városból Liverpoolba.

A holland De Telegraph szerint most már tényleg nagyon közel a megegyezés a Juventus és az AFC Ajax között Matthijs de Ligt átigazolási ügyében. A torinói klub megadja a hollandok által kért 75 millió eurós összeget.

Még nagyon az elején vagyunk az átigazolási időszaknak, két teljes héten sem járunk túl, mégis már hat klub is elköltött több mint százmillió eurót. Némi meglepetésre nincs köztük angol (a Premier League klubjai általában a legnagyobb költekezők), ellenben négy spanyol, a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Barcelona és a Sevilla mellett két német, a Bayern München és a Borussia Dortmund szerepel a nagy költekezők között. (Három klub adott el százmilliónál nagyobb összegben: a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid, utóbbi eddig a rekorder). Daniel Alvesnek még nincs klubja. Állítólag ügynöke megérkezett Európába, hogy tárgyaljon a világ legeredményesebb aktív futballistájának jövőjéről.
A Copa América legjobb játékosának járó díj bizonyosan nem lesz rossz ajánlólevél…

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom