Sport

Hivatalos: Buffon visszatér a Juventushoz

A tavalyi szezonban tett párizsi kitérőt követően Gianluigi Buffon visszatért a Juventus labdarúgócsapatához. A legendás kapus egyéves szerződést írt alá régi-új együtteséhez.

Hivatalos: Buffon visszatér a Juventushoz
Buffon már alá is írta új szerződését, mellette korábbi csapattársa, a klub jelenlegi alelnöke, Pavel Nedved
Fotó: juventus.com

Buffon 17 év, kilenc bajnoki cím és számos nagy siker után tavaly nyáron hagyta el a torinói gárdát, igent mondva a Paris Saint-Germain hívására.

A párizsiak színeiben 17 bajnoki, 2 kupa-, és 5 Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára, francia bajnoki címet szerzett a csapattal és a szuperkupát is megnyerte, de a BL-serleget nem sikerült elhódítani: a Manchester United már a sorozat nyolcaddöntőjében búcsúztatta a franciákat. A PSG nem hosszabbította meg a játékos szerződését, amely a 2018/19-es idény végén járt le, így a világbajnok kapuvédő ingyen került a Juvéhoz.

Objektum doboz

A 41 éves kapus a Zebrákkal ősztől ismét nekifuthat a nagy küldetésnek: olyan játékosokkal a keretben, mint Dybala, Ronaldo vagy a nyáron igazolt Aaron Ramsey és a most visszatérő Buffon, a Juventus egyérteleműen a Bajnokok Ligája egyik fő esélyesévé lépett elő.

Korábban arról lehetett hallani, hogy Buffon azzal a feltétellel térne vissza a Juvéhoz, ha garantálják, hogy minimum 8 Serie A-találkozón játszhat a következő szezonban, ennyi kellene ahhoz hogy megdöntse Paolo Maldini 647 meccses szereplési rekordját. Nem tudni, hogy végül ez a kitétel belekerült-e a szerződésébe, de nem lenne meglepő, ha az ikonikus hálóőr kedvéért erre is rábólintott volna a torinói klubvezetés.

Objektum doboz

Buffon a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben írta le érzéseit:

Úgy döntöttem, hogy visszatérek.
Amikor a család hív, az egyetlen lehetséges válasz az, hogy „itt vagyok”

Ezzel új szakasza kezdődik a hosszú utazásomnak. Arra a helyre térek vissza, amit örömmel hívok az otthonomnak, és mindezt változatlan lelkesedéssel, végtelen szeretettel és teljes eltökéltséggel teszem.

Ez egy új kezdet, más, mint ami eddig volt, de az érzéseim változatlanok, boldog vagyok.

Azért jövök vissza Torinóba, mert tudom, hogy képes vagyok segíteni a csapatnak
Azért jövök vissza, mert egy Hölgy meghívását nem lehet visszautasítani
Azért jövök vissza, mert ez az otthonom!

Kapcsolódó írásaink