Sport

Magyar kosaras bizonyíthat a Lakersben

Ismét lesz magyar játékos az NBA nyári ligájában: a legutóbbi szezonban Japánban légióskodó Rosco Allen a Los Angeles Lakers csapatánál kap lehetőséget a bizonyításra.

Magyar kosaras bizonyíthat a Lakersben
Roscoe Allen a legutóbbi szezonban Japánban kosarazott
Fotó: Facebook/Shimane Susanoo Magic

A Piratas del Basket kosaras szakportál szerint a 26 éves erőcsatárt – aki a 2017-es Európa-bajnokságon is részt vett a magyar válogatottal – meghívta a Lakers a nyári ligás keretébe.

Legutóbb tavaly nyáron mutathatta meg tehetségét egy honfitársunk az aranysárga-lila alakulatnál, akkor a centerként bevethető Golomán György szerepelt a Lakersnél, szerződést azonban végül nem kapott a kaliforniaiaktól.

A budapesti születésű, amerikai-magyar kettős állampolgárságú Allen középiskolásként és egyetemista korában is az Egyesült Államokban kosarazott, a Stanford Cardinal csapatának egyik legjobbja volt, még az egyetemi ligában, az NCAA-ben is pályára léphetett. A 2016-os NBA-drafton nem választották ki, de azon a nyáron a részt vehetett a Golden State Warriors nyári táborában, 2017-ben pedig a Boston Celtics hívta meg táborába.

Megfordult Spanyolországban az Obradorio és az Iberostar Tenerife együttesében is, legutóbb a japán második vonalban, a Simane Szuszanoo Magicben játszott, ahol a legutóbbi idényben 21,8 pontot és 10 lepattanót átlagolt meccsenként.

Kapcsolódó írásaink