Sport

Hummels visszatér a Dortmundhoz

Német sajtóhírek szerint Mats Hummels, a Bayern München világbajnok hátvédje hamarosan visszatér korábbi klubjához, a Borussia Dortmundhoz.

Hummels visszatér a Dortmundhoz
Hummels búcsút int a Bayernnek és a Dortmundban folytatja
Fotó: AFP/DPA/Sven Simon/Frank Hoerm

A Kicker úgy tudja, a 30 éves középső védő már korábban megegyezett a Dortmunddal, ahová három évre kötelezte el magát, most pedig a két klub is egyezségre jutott. A sárga-feketék bónuszokkal együtt 38 millió eurót fizetnek a játékosért.

Szerdán délután a klubok hivatalosan is megerősítették az átigazolás tényét. A Dortmund közölte, hogy Hummels hamarosan átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja szerződését. A transzfer anyagi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Mats Hummels a Bayern saját nevelésű labdarúgója, az első csapatnál azonban csak egy bajnokin kapott lehetőséget, mielőtt 2008-ban kölcsönadták a Dortmundnak. Új állomáshelyén gyorsan alapemberré vált, így egy idény után végleg le is igazolta a Borussia, ahol egészen 2016-ig kirobbanthatatlan volt a védelem tengelyéből. A Ruhr-vidékiek mezében két német bajnoki címet, két kupagyőzelmet és egy BL-ezüstérmet nyert.

2016 nyarán 35 millió euróért szerződtette a Bayern, melynek színeiben 118 mérkőzésen lépett pályára és nyolc gólt szerzett. A trófeák gyűjtését is sikerrel folytatta: három Bundesliga-aranyérem mellé egy kupaelsőséget is elkönyvelhetett.

Kapcsolódó írásaink

A sokat kritizált Bayern duplázott

ĀLabdarúgás. A Barcelona szurkolói a Valencia ellen elveszített kupadöntő után Valverdét, a csapat vezetőedzőjét „bűnösnek” tartják a reméltnél gyengébb idény miatt