Sport

Utcát neveznek el Dirk Nowitzkiről Dallasban

Újabb nagy elismerésben részesül Dirk Nowitzki, az NBA-ben szereplő Dallas Mavericks legendás kosarasa. A veterán erőcsatár tavaly novemberben megkapta a város kulcsait, most pedig utcát neveznek el a német klasszisról a texasi metropoliszban, melynek csapatát idei visszavonulásáig - összesen 21 esztendőn át - szolgálta.

Utcát neveznek el Dirk Nowitzkiről Dallasban
Dirk Nowitzki pályafutása utolsó meccse, a San Antonio Spurs elleni idegenbeli találkozó után
Fotó: AFP/NBAE/Getty Images/Darren C

Stílszerűen a Mavericks csarnoka, az American Airlines Center szomszédságában található Olive Street egy szakaszát nevezik majd át Nowitzki Wayre. A hivatalos névadási ceremóniára várhatóan valamikor ősszel kerülhet sor, miután a várostervezési bizottság és a városi tanács illetékesei is jóváhagyják a most elfogadott javaslatot.

Dirk Nowitzki 1998-ban igazolt a Dallas Maverickshez, ahol teljes, huszonegy szezonon át tartó NBA-karrierjét töltötte. Igazi legendává vált a kékeknél, 2007-ben őt választották az egész idény legértékesebb játékosának. Legnagyobb sikerét 2011-ben érte el, amikor a döntő legjobbjaként bajnoki címre vezette a gárdát. Több statisztikai mutatóban is klubrekordernek mondhatja magát, övé többek között a legtöbb lejátszott meccs, a legtöbb szerzett pont, illetve a legtöbb lepattanó is a Dallas színeiben.

Pályafutása utolsó meccsét április 10-én a San Antonio ellen játszotta, ahol 30 ponttal járult hozzá a Spurs 120-109 arányú legyőzéséhez.

Kapcsolódó írásaink