Sport

Sarri hazatérne Olaszországba

Maurizio Sarri, az Európa-liga-győztes Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, nehéz első angliai éve után szeretne visszatérni Olaszországba, hogy közelebb lehessen a családjához.

Sarri hazatérne Olaszországba
Maurizio Sarrinak hiányzik a családja és a barátai
Fotó: AFP/DPA/Sven Simon/Elmar Krems

A londoni klub az El megnyerése mellett harmadikként zárt a Premier League-ben, az angol ligakupában pedig döntőt játszott, a viszonylag sikeres szezon ellenére azonban a szurkolók nem igazán fogadták el az olasz szakembert. A tréner a Vanity Fairnek úgy nyilatkozott, amióta a szigetországba költözött, úgy érzi, "valami hiányzik".

"Nekünk, olaszoknak nagy a honvágyunk. Nehéz év volt - fogalmazott a 60 éves Sarri. - Kezdem érezni a hatását annak, hogy távol vagyok a barátaimtól, ritkán látom az idős szüleimet. De az én koromban csak profi döntéseket hozok. Nem fogok már húsz évig dolgozni. A kispad kemény meló."

Az edző a Napolitól szerződött a Chelsea-hez, az olasz sajtó pedig már kész tényként kezeli, hogy hazatér és a bajnok Juventus irányítását veszi át.

"A nápolyiak tudják, mennyire szeretem őket. Tavaly azt választottam, hogy külföldre, és nem egy másik olasz klubhoz megyek. A kapcsolatunk nem fog változni" - mondta Maurizio Sarri.

Kapcsolódó írásaink

Ami kék, az kék

ĀLabdarúgás. Az idény legjobb játékával rukkolt ki a Chelsea az Európa-liga szerdai döntőjében, a győztes menedzserét a Juventus, legjobb játékosát a Real Madrid várja

„Parancsnok, ne csaljon meg minket!”

ĀLabdarúgás. Már az edzőknél is őrült számok röpködnek, Antonio Conte állítólag kétszer annyit fog keresni a milánói Internél, mint Maurizio Sarri a Juventusnál