Sport

Maradona: Ha edző kell a Manchester Unitednak, itt vagyok!

Az argentinok egykori legendás játékosa, a jelenleg a mexikói másodosztályban edzősködő Diego Maradona szerint ő lenne a legjobb választás a Manchester United kispadjára.

Maradona: Ha edző kell a Manchester Unitednak, itt vagyok!
Maradona jelenleg a mexikói másodosztályú Dorados edzője
Fotó: AFP/Pedro Pardo

„Ha a Manchester Unitednek edzőre van szüksége, én vagyok az emberük. Tudom, hogy rengeteg mezt adnak el világszerte, de trófeákat is kellene nyerniük, velem képesek lennének rá” - mondta az „isteni Diego” a FourFourTwo magazinnak. Az argentin válogatottal 1986-ban világbajnokságot nyert klasszis elmesélte, régóta kedveli a Vörös Ördögöket: „Sokáig a Manchester United volt a kedvenc angol csapatom. Rengeteg kiváló játékosuk és erős csapatuk volt Sir Alex Ferguson edzősége idején”

Hozzátette viszont, hogy mostanában inkább már a város másik csapatáért, a Cityért szorít, főként amiatt, mert ott játszik volt veje, Sergio „Kun” Agüero.

A United játékosai közül kritikával illette a jelenlegi gárda legnagyobb sztárjának számító Paul Pogbát: „A Unitedból Ander Herrera játékát kedvelem. Paul Pogba? Ő nem dolgozik elég keményen.”

A szurkolók által teremtett kiváló atmoszférára viszont több mint harminc évvel később is emlékszik: „Az 1983/84-es szezonban játszottam az Old Traffordon. Micsoda elképesztő hangorkán volt, mintha a La Bombonerában lettem volna” - idézte fel a stadion hangulatát az 58 esztendős tréner.

Maradona edzői pályafutásának legkomolyabb feladatát 2008-ban kapta, ekkor nevezték ki argentin szövetségi kapitánynak. A 2010-es világbajnokságon is ő irányította a csapatot, amely a negyeddöntőig jutott, ott azonban súlyos vereséget szenvedett a németektől.

Maradona azóta dolgozott az Egyesült Arab Emirátusokban és hazájában is, 2018-ban egy rövid ideig fehérorosz Dinamo Breszt elnöke volt, tavaly óta pedig a mexikói másodosztályban szereplő Dorados de Sinaloa mestere.

Kapcsolódó írásaink