Sport

Negyvenöt évesen érettségizik Dombi Tibor

Nehéznek találta a keddi matematika érettségi feladatait Dombi Tibor, a Debrecen korábbi válogatott labdarúgója. A 45 éves sportember az UEFA A licences edzői képesítését szeretné megszerezni, ehhez pedig előbb szükséges letennie az érettségit.

Negyvenöt évesen érettségizik Dombi Tibor
Dombi Tibornak a futballpálya után az iskolában kell helytállnia
Fotó: dvsc.hu

„Nem akarom túldramatizálni, de ez nehéz volt, még ha nem is diplomáért küzdök, hanem érettségiért. Mindenki azt mondta, hogy az idei feladatok keményebbek voltak a korábbiaknál. Teszteltem a tudásomat a tavalyi és a tavalyelőtti példákkal, azok könnyebben mentek. Bent voltam három órát, majd meglátjuk, hogyan sikerült” – mondta a Blikknek Dombi, aki játékosként 35 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott mezét.

A DVSC-vel hétszeres magyar bajnok futballista annak idején egyaránt megjárta a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát a Lokival, ám most a vizsgákra való felkészülés is komoly kihívást jelentett számára. „Amikor az ismerőseim hallották, hogy érettségizni akarok, volt, aki azt tanácsolta, inkább vegyem meg magamnak a papírt”– mesélte nevetve. – „Miután elkezdtem az iskolát, azt reméltem, könnyű lesz. Hát, nem lett az. Ha nem is látástól vakulásig, de sokat kellett készülnöm” - tette hozzá, kiemelve, hogy a barátnőjétől és a tanáraitól is sok segítséget kapott a tanuláshoz.

Dombi fiatalon a helyi élelmiszeri szakmunkásképzőben szerezte meg a hentes szakmát, most pedig az egykori iskolája szomszédjában található intézményben, levelező szakon igyekszik letenni az érettségit. Két esztendőt egy év alatt kellett teljesítenie, összesen harminchat vizsgán van túl, közben pedig párhuzamosan végzi az edzőképzőt és a Debrecen U19-es csapatánál is dolgozik másodedzőként.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom