Sport

Szalah biztosan nem játszik a Barcelona ellen

Háromgólos hátrányuk mellett újabb nehézségek sújtják a Liverpool csapatát az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő keddi visszavágója előtt: biztosan nem léphet pályára a Vörösök két kulcsembere, Mohamed Szalah és Roberto Firmino sem.

Szalah biztosan nem játszik a Barcelona ellen
Szalah hordágyon hagyta el a pályát a szombati Newcastle elleni meccsen
Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

Firmino távolléte kevésbé újdonság, hiszen ő már a Newcastle elleni hétvégi bajnokit is kihagyta sérülés miatt, Szalah viszont pont a Szarkák elleni meccsen sérült meg.

A Pool egyiptomi klasszisa a Newcastle kapusával, Martin Dubravkával ütközött és hordágyon hagyta el a játékteret a szombati találkozón. Azóta kiderült, Szalah agyrázkódást szenvedett, így Jürgen Klopp nem számíthat rá a sorsdöntő BL-összecsapáson.

A hírt a Vörösök német mestere közölte hétfői sajtótájékoztatóján: "Jól érzi magát, de orvosi szempontból nincs elég jól. Nagyon szeretne játszani, de nem lehet. Agyrázkódása van, úgyhogy egyébként sem adnának rá engedélyt az orvosok" - mondta Klopp.

„A világ legjobb csatárai közül kettő is hiányozni fog a csapatunkból, így kellene négy gólt lőnünk holnap este” - vázolta a Liverpool nem éppen rózsás helyzetét a tréner, de hozzátette, bár nehéz a szituáció, addig, amíg 11 emberük van a pályán, nem fogják feladni.

Kapcsolódó írásaink

Korábbi edzőjében bízik a Liverpool

ĀLabdarúgás. A Manchester United ősszel biztosan nem indulhat a Bajnokok Ligájában, miután nem tudta legyőzni a már március óta biztos Premier League-kieső Huddersfieldet