Sport

Otthon botlott a Vidi, bajnok a Ferencváros

A Puskás Akadémia az utolsó percekben egy öngóllal mentett pontot a MOL Vidi FC otthonában a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy Ferencváros története 30. bajnoki címét ünnepelheti, ugyanis az előző kiírásban aranyérmes fehérváriak hátránya már behozhatatlan a zöld-fehérekkel szemben.

Otthon botlott a Vidi, bajnok a Ferencváros
Nem bírt a Vidi a Puskás Akadémiával
Fotó: vidi.hu

A mérkőzés elején nagy fölényben játszott a Vidi, sokat birtokolták a labdát a fehérváriak, de igazi gólhelyzetbe nem kerültek. A Puskás megszállta kapuja előterét és gyors ellentámadásokat vezetett, amelyek több veszélyt hordoztak magukban. A félidő közepén Juhász Roland szöglet utáni fejesét Hegedüs Lajos tolta a felső lécre, majd a túloldalon Josip Knezevic szabadrúgása alig kerülte el a fehérvári kaput.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidő elején megszerezte a vezetést a Vidi: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Georgi Milanov váltotta gólra. A Puskás hátrányba kerülve magához ragadta a kezdeményezést, de csak egy nagy hazai védelmi hiba utáni öngólból tudott egyenlíteni Kovácsik Ádám öngóljával. A kapus néhány perc múlva javította hibáját, Kiss Tamás lövését hárította nagy bravúrral, így maradt az 1-1-es döntetlen.

OTP Bank Liga, 30. forduló, eredmények:
MOL Vidi FC - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Paksi FC-MTK Budapest 1-0 (1-0)
Mezővesd-Zsóry FC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Újpest FC-Debrecen 1-1 (1-0)
Kisvárda Master Good-Szombathelyi Haladás 1-2 (1-2)

Kapcsolódó írásaink