Sport

Guardiola kiakadt Solskjaer nyilatkozatán

A szerda esti városi derbire készülő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola játékosai nem válogatnak majd az eszközökben, hogy megállítsák a United gyors kontráit, ha kell, akár szabálytalanságok, durva belépők árán is.

Guardiola kiakadt Solskjaer nyilatkozatán
Guardiola nem ért egyet Solskjaer szavaival
Fotó: MH

A United mestere, Ole Gunnar Solskjar kedd reggeli sajtótájékoztatóján arról beszélt, tanítványainak fel kell készülni rá, hogy a City agresszív játékkal fog kirukkolni a rangadón: „Sok szabálytalanság lesz, keményen meg fognak benneteket rúgni, odalépnek a bokátokra, sarkatokra” - mondta a norvég tréner.

Guardiola erre reagálva szerdán meglepetten kérdezett vissza: „Tényleg ezt mondta? Hogy szabálytalankodhatnánk többet, ha 65-70 százalékban nálunk van a labda?”

Nem értek egyet vele. Egyáltalán nem jellemző a csapatomra az ilyesfajta játék. Tíz éves edzői pályafutásom alatt egyszer se fordult elő, hogy ilyen felfogásban küldtem volna ki a csapatomat – tette hozzá Guardiola, majd megjegyezte: „Néha muszáj szabálytalankodni, mert nagyon felgyorsulnak az események, de olyat soha nem mondtam, hogy azért faultoljunk, hogy megbüntessük, vagy kiiktassuk az ellenfelet”

A spanyol szakember szavait a statisztikák is alátámasztják: az Opta kimutatásai szerint a City ellen ebben a bajnoki szezonban 170-szer ítéltek szabadrúgást, míg a United ellen 195 alkalommal fújtak.

A lapokat is egyértelműen a Vörös Ördögök gyűjtik „szorgosabban”: 64 sárga és 4 piros lapjuk van, a City játékosai 38 sárgát és egyetlen pirosat kaptak az idényben.