Sport

Az NBA-játékosok szerint Michael Jordan minden idők legjobbja

Michael Jordan minden idők legjobbja az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) játékosai szerint.

Az NBA-játékosok szerint Michael Jordan minden idők legjobbja
Zsenik egymás közt: Jordant Kobe Bryant próbálja levédekezni. A Lakers legendája harmadik lett a voksoláson Jordan és LeBron James mögött
Fotó: AFP/Vince Bucci

A március 16. és április 1. között lebonyolított szavazásba 127 NBA-kosarast vontak be, és közülük 122-en részt is vettek a sorrend kialakításában.

A hatszoros bajnok Jordan, aki pályafutása döntő részét - a 80-as, 90-es években - a Chicago Bullsban töltötte, a voksok 73 százalékát gyűjtötte be. A második helyre a még aktív LeBron James (Los Angeles Lakers) került 11,9 százalékkal, harmadik pedig a 2016-ban visszavonult Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) lett 10,6-tal.

A mostani idény legértékesebb kosarasa címre a játékosok szerint James Hardennek (Houston Rockets) van a legnagyobb esélye, az ő megválasztását 44,3 százalék látja a legvalószínűbbnek. Ebben a versengésben a válaszadók véleménye alapján a második a görög Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks) 38,9 százalékkal, míg a harmadik Paul George (Oklahoma City Thunder) 12,7-tel.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom