Oktatás

A szakképzés területén Európa élvonalába kerültünk

A fejlesztések Magyarország pozíciójának további erősödését célozzák

A szakképzés területén az elmúlt időszak átalakításainak köszönhetően mára Magyarország Európa élvonalába került – hangsúlyozta a Közigazgatási és Területfejlesztési miniszter csütörtökön a Veszprémi Szakképzési Centrum tanműhely-komplexuma csaknem négymilliárd forintos fejlesztésének bejelentésén.

A szakképzés területén Európa élvonalába kerültünk
A szakképzés területén az elmúlt időszak átalakításainak köszönhetően mára Magyarország Európa élvonalába került
Fotó: Facebook/Navracsics Tibor

Navracsics Tibor csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben arról is beszélt, hogy a 2020-ban életre hívott helyreállítási és ellenállóképességi alapból finanszírozott fejlesztések Magyarország pozíciójának további erősödését célozzák az uniós országok rangsorában.

A Veszprémi Szakképzési Centrum ötven éves, 2200 négyzetméteres tanműhely-komplexumának felújítása során szigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat, új műhelykapukat építenek be, felújítják a gépészeti és villamos hálózatot, étkezőt és konferenciatermet alakítanak ki és mintegy másfél milliárd forintból új eszközöket vásárolnak.

A felújítás révén az építőipari, épületgépészeti, fa- és bútoripari valamint a gépészeti szakmát elsajátító tanulók képzése a korábbinál magasabb színvonalon valósulhat meg. Hét intézmény több mint ötezer tanulója vehet részt az oktatásban – áll a helyszínen kiadott sajtóanyagban.

Kapcsolódó írásaink