Montázs
A makadámiadió előnyei és veszélyei
Fontos részletek

Hasznos tulajdonságok
A kerek makadámiadió kiváló minőségű fehérje, A-, E- és B-vitamin, ásványi anyagok, rost és antioxidánsok forrása. Ez a dió alacsony koleszterintartalmú és magas fehérjetartalmú.
Az ásványi anyagok közé tartozik a kalcium, a szelén, a réz, a foszfor, a cink, a kálium és a magnézium; a vitaminok közé tartoznak a B1, B2, B5, B6, B9, C, E és PP vitaminok. Nemcsak maga a dió hasznos, hanem az olaj is, amelyet hidegen sajtolással nyernek. A makadámiadió segít a migrén, a vitaminhiány, az ízületi gyulladás és még a visszér is esetén, javítja a vérkeringést, csökkenti a rák kockázatát, és segít helyreállítani a potenciát.
A makadámdióban található vitaminok pozitív hatással vannak az idegrendszer működésére.
Hány makadámiadiót lehet enni naponta?
Kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhat, ha túl sok makadámiadiót eszik. Mint más diófélék esetében, itt is a mértékletesség a kulcs.
Egy ellenjavallatok nélküli felnőtt napi 30-45 g makadámiadiót fogyaszthat.
Milyen veszélyei vannak a makadámiadiónak?
A fő veszély természetesen az ételallergia. Ha már allergiás más diófélékre, a legjobb, ha felkészül egy lehetséges reakcióra.
Ezenkívül a makadámiadió sok zsírt tartalmaz, ami növelheti a vér koleszterinszintjét, és súlyos szív- és érrendszeri betegségeket okozhat.
