Montázs
Egy apró zöldség, amely véd a rák ellen
Jó a bőrnek, de a vérnyomást is csökkenti

A kelbimbó magas rosttartalmú. A rost javítja a koleszterinszintet, segít szabályozni a vércukorszintet.Bizonyítottan csökkentik a magas vérnyomást és a koleszterinszintet.
Rengeteg vitamint és tápanyagot tartalmaznak, beleértve a K-vitamint, amely segíti a véralvadást, a C-vitamint a növekedéshez és a regenerálódáshoz, valamint az A-vitamint, amely fenntartja a jó szem egészségét.
A kelbimbó nagy mennyiségű kaempferolt tartalmaz, amely egészségjavító tulajdonságairól ismert, például csökkenti a rák növekedését, enyhíti a gyulladást és elősegíti az egészséges szívműködést.
A kelbimbóban található összes vitamin, ásványi anyag és antioxidáns segít megőrizni a bőr fantasztikus kinézetét és érzetét. A bőr feszességét és egészségét biztosító kollagén termelődéséhez C-vitaminra és rézre van szükség. A kelbimbó mindkét bőrjavító tulajdonsággal rendelkezik.
A kelbimbó rostokban gazdag, és tele van tápanyagokkal és fitokemikáliákkal, amelyek potenciálisan megelőzhetik a rákot. Ezek a vegyületek erősítik az antioxidáns és a DNS-védelmet, és elősegítik az egészséges sejtjelzést.
A kutatók most már képesek mérni a keresztesvirágú zöldségek glükozinolát vegyületeinek bomlástermékeinek vizeletben lévő szintjét. Ez pontosabb képet adhat arról, hogy mennyi keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak az emberek, és hogyan szívódnak fel ezek a hatóanyagok.