Montázs
Halfarmok a Holdon
Első lépés az űrben történő élelmiszer-termelés felé

A projekt célja, hogy tesztelje a tengeri sügér Holdon, majd később a Marson történő tenyésztésének megvalósíthatóságát, hogy az űrhajósokat kiváló minőségű fehérjével lássák el. A projektet Dr. Cyrille Przybyla, a Francia Nemzeti Óceánkutató Intézet tengerbiológusa kezdeményezte.
Przybyla hangsúlyozza, hogy a hal ideális fehérjeforrás az ember számára, mivel a szervezet könnyen felszívja. Emellett gazdag omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakban és B-vitaminban, amelyek elengedhetetlenek az űrhajósok izomtömegének fenntartásához nullgravitációs körülmények között, számol be a Gismeteo.
A projekt fő gondolata, hogy ikrákat juttassanak az űrbe, amelyekből a kishalak kikelnek majd a Nemzetközi Űrállomásra vezető úton. Kezdetben a halakat fejlődésük szempontjából figyelik meg, majd lefagyasztják és visszajuttatják a Földre további vizsgálatok céljából. A jövőben tervek szerint közvetlenül a Holdon is haltenyészetet hoznának létre.