Montázs

Csapolt vagy palackozott?

Melyik sör egészségesebb?

Szakértők elmondták, hogy a sör egészséges is lehet a szervezet számára – legyen az csapolt vagy palackozott – írja a Sports.kz.

Csapolt vagy palackozott?
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Daniel Karmann

Szerintük a csapolt sör egészségesebb lehet, mint a palackozott, mivel kevesebb élelmiszer-adalékanyagot és tartósítószert, valamint élő sörélesztő kultúrát tartalmaz. A palackozott sörnek is megvannak azonban a maga előnyei – hosszú eltarthatóság és hitelesség, mivel a gyártó szigorúan ügyel arra, hogy az ízek megfeleljenek a márkanévnek – írja a Sports.kz.

Orvosok azonban figyelmeztetett, hogy a túlzott sörfogyasztás függőséghez, májbetegséghez és más súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet az etanol tartalom miatt.

Kapcsolódó írásaink