Montázs

Javítja a vérnyomást, és segít leküzdeni a stresszt

Kezdődhet a forrócsoki-szezon

Ősszel és télen nagy népszerűségnek örvend a forró csoki. Ez a meleg ital nem csak a hőmérséklete miatt lehet hasznos.

Javítja a vérnyomást, és segít leküzdeni a stresszt
Télen kitűnő választás a forró csokoládé mályvacukorral és fahéjjal
Fotó: NorthFoto

A forró csokoládé tele van cukorral és kalóriával, de tele van flavanollal is. A flavanol nitrogén-oxidot juttat a szervezetbe, és olyan kémiai reakciót biztosít, amely hatalmas tágulási hullámot eredményez. Ez csökkenti a magas vérnyomást. Érdekes módon a forró csokoládé az endotél működését is támogathatja, amely az immunrendszer működéséért, a vérlemezkék tapadásáért, sőt a véralvadásért is felelős.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy a dolgok túl soknak tűntek, vagy olyan rossz volt a hangulatunk, hogy aggódtunk, vajon valaha is jobban érezzük-e magunkat. Az önsegítéstől kezdve a terápián és a testmozgáson át a gyógyszeres kezelésig rengeteg módja van annak, hogy megkapjuk a szükséges mentális egészségügyi támogatást, de most már van egy még finomabb módja is, a forró csokoládé. A forró csokoládé az italban található polifenolok miatt a szerotoninszint növekedését eredményezi. Ez a szerotoninszint-emelkedés segíthet abban, hogy nyugodtabbnak és boldogabbnak érezze magát, valamint hogy megszabaduljon a napi stressztől és feszültségtől. Amikor legközelebb úgy érzi, hogy a dolgok túl soknak bizonyulnak, kényeztesse magát egy csésze forró csokoládéval, és hagyja, hogy megnyugtassa.

A forró csokoládé nemcsak a teste belső működésének támogatására remek, hanem a külsőnek is jót tehet. A jó minőségű, tejjel készült forró csokoládé nagyszerű tápanyaglöket, és segít a D- és A-vitamin bevitelében, mindkét vitamin segíthet a bőr állapotának javításában. Emellett rengeteg flavanolt tartalmaz, ami szintén jót tesz a bőrnek!

A forró csokoládé olyan eszköz lehet, amely segíthet a PMS-ben szenvedőknek, mivel a csokoládé segíthet egyensúlyba hozni az agyban lévő szerotoninszintet, a tej pedig megnyugtató enyhülést nyújthat.

Mint minden egészségügyi állapot esetében, a forró csokoládé sem olyan megoldás, amely helyettesítheti a megfelelő orvosi kezelést, de segíthet feldobni a hangulatát, és képesnek érezheti magát arra, hogy szembenézzen a nappal.

Akár rajong a csokoládéért, akár nem, nem tagadható, hogy a csokoládétermékek tápláló és kalóriadús élelmiszerek. Az étcsokoládé kalciumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, A-vitamint és más hasznos tápanyagokat tartalmaz. Sok éven át „energiasnackként” használták, és ennek megvan az oka. A cukrokat gyorsan eljuttatja a szervezetbe, ami fokozza az általános hangulatot és az energiaszintet.

Ha nem tartja magát a csokoládé rajongójának, mindig nagyszámú alternatíva áll rendelkezésre, amelyek között érdemes keresgélni. Az iható termékektől kezdve a kenhető termékekig mindig van valami, amivel kényeztethetjük magunkat, különösen a téli időszakban. Csak ne feledje, hogy a megfelelő terméket keresse.

Kapcsolódó írásaink