Montázs

Kiderült, miért jó ecetet adni a burgonya főzéséhez

A nem bonyolult konyhai trükkök sokkal könnyebbé teszik az életet

A tapasztalt szakácsok mindig sok trükköt tudnak a főzés egyszerűsítésére és az ételek még ízletesebbé tételére – írja az Edimdoma.ru.

Kiderült, miért jó ecetet adni a burgonya főzéséhez
Érdemes a gyakorló szakácsok trükkjeit alkalmazni az otthoni főzésnél (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/foodcollection/Foodcollection GesmbH

A nem bonyolult konyhai trükkök sokkal könnyebbé teszik az életet, legyen szó akár a zöldségek vágásáról, az omlett készítéséről vagy egy (hús)szelet formázásáról. Még a burgonya főzésekor is lehet használni a „life hackeket”, amelyek nagyban javítják ezt a nagyon egyszerű ételt – írja az Edimdoma.ru.

Tehát amikor a burgonyát héjában főzzük, a séfek azt tanácsolják, hogy adjunk egy kis ecetet a vízhez. Ez nagyon hasznos lesz, ha a gyökérzöldségek salátakészítéshez szükségesek.

A lényeg az, hogy az ecetnek köszönhetően a burgonyahéj vékony kérget kap. Ez alig észrevehető, de ennek ellenére nem engedi a gyökérzöldséget szétfőni, így a zöldség megtartja alakját, és mérsékelten szilárd marad. A vágással biztosan nem merülnek fel problémák, a kockák egyenletesek lesznek.

Az ecetet csak a víz felforrása után kell hozzáadni. Egy valamivel több mint kétliteres edényhez csak egy-két evőkanál asztali, vörösbor- vagy almaecetre lesz szüksége. Helyettesítheti citromlével, citromsavval vagy e citrusféle szeleteivel.

Kapcsolódó írásaink