Montázs

A férfi a pincéjében talált egy titkos alagutat, egyre lejjebb ment, majd sokkot kapott attól, ami utána következett

Az utóbbi ezer évben nem történt ekkora hátborzongató csoda

Az utóbbi években nagyon is trendi és igen jól pörgő tartalmak lettek a TikTokon a titkos, nagy felfedezésekről készült videók, amelyben a felhasználók azt járják körül, hogy éppen micsoda elképesztő titkos ajtókat, alagutakat, csapóajtókat, netán szobákat találtak a házukban. A legtöbbször arról van szó, hogy az új ingatlanba beköltöző friss lakóknak igazából nem mondják el teljesen a házak adottságait, és néha bizony kinyílik valami furcsaság. Magyarországon is többször számoltak be már hasonló esetről – írja a Promotions.hu.

A férfi a pincéjében talált egy titkos alagutat, egyre lejjebb ment, majd sokkot kapott attól, ami utána következett
A ma Derinkuyu néven ismert ősi Elengubu város 85 méter mélyen a földfelszín alatt fekszik, és akár 20 000 embernek is helyet adhat
Fotó: AFP/OMAR HAJ KADOUR

Az elmúlt évek egyik legvirálisabb esete az volt, amikor a fürdőszobában a tükör mögött találtak egy másik szobát, elképesztő felfedezés volt, és minden abból indult ki, hogy valami hideg jön be a tükör mögül. Végül csak megnyitották a falat. Ám most még ennél is döbbentesebb eset történt.

Általában szobákról és kisebb alagsorokról szól a fáma, most viszont konkrétan egy gigantikus város bejáratát találta meg egy férfi, ahogy egyre lejjebb ment. Rengeteg elágazó folyosó következett, végül kiderült, hogy ez egy tizennyolc emeletes, föld alatti város, ahol egykor több mint 20 ezer ember lakhatott. És mindez egyenesen a pincéjéből nyílt.

A várost amúgy Derinkuyunak hívták, és valamikor a 4. században épülhetett, folyamatosan alakult ki, és közel 445 négyzetkilométert ölel fel manapság. Először valószínűleg csak tárolásra használták a föld alatti szobákat a közelben lakó emberek, később pedig a védelmi funkciója miatt települhettek ide. A városról a Netflix készített nagysikerű dokumentumfilmet, amely az Emebrek az emberiség előtt címet viseli.

Így néz ki a föld alatti város Törökországban:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink