Montázs

Kiválóság a gyógyításban

A Premier Med Egészségügyi, Oktató- és Kutatóintézet kíméletes, vágás nélküli, innovatív csúcstechnológiás kezeléseket nyújt jóindulatú pajzsmirigy göbös, pajzsmirigyrákkal küzdő betegek, jóindulatú emlőtumorral vagy miómával, illetve májtumorral diagnosztizált páciensek számára. Budán, exkluzív környezetben, a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiával felszerelt műtőkkel, Közép-Európában egyedülálló eszközökkel és szaktudással várjuk pácienseinket. Egészségközpontunk nem véletlenül specializálódott csak néhány területre: hiszünk abban, hogy fókuszáltan lehet kiemelkedőt nyújtani, orvoscsapatunk tagjai neves, felkészült, tapasztalt orvosok, az országban szakterületük legjobbjainak számítanak. Küldetésünk, hogy mind szakmailag, mind emberileg kiemelkedőt nyújtsunk pácienseink számára.

Kiválóság a gyógyításban
Premier Med – Kiválóság a gyógyításban
Fotó: MH

A mióma minimál invazív kezelése, a méh megmentésével Dr. Harmat Zoltán, a PremierMed intervenciós radiológusa válaszol

Dr. Harmat Zoltán, a PremierMed intervenciós radiológusa
Dr. Harmat Zoltán, a PremierMed intervenciós radiológusa
Fotó: MH

Hogyan kezelik a miómát a Premier Medben?

A Premier Medben a miómát ún. embolizációs eljárással kezeljük. Ezt speciális angiográfiás műtőben végezzük, a könyökhajlatban történő helyi érzéstelenítést követően egy tűszúrással vékony katétert vezetünk be a verőérbe. Ezen keresztül jutunk el a miómát ellátó erekhez, ahová apró PVA (poli-vinil-alkohol) szemcséket vagy mikrogyöngyöket fecskendezünk be, ezáltal a miómát ellátó erekben elakadást okozunk, amelynek következménye a vértelenség, amely miatt a mióma gyakorlatilag elhal.

Miért olyan speciális ez az eljárás?

A hagyományos műtéti eljárások legtöbbször egyet jelentenek a méh kivételével. Azaz fogamzóképes nők, akár az első babavállalás előtt le kell hogy mondjanak a méhükről. Az intézményünk által végzett eljárással a méh megmarad, ráadásul a szervezet csak minimálisan terhelődik, mivel a beavatkozás altatás és vágás nélkül történik.

Milyen felépülésre lehet számítani?

Az embolizációt követő első 4-6 napban várhatóak alhasi görcsök, pecsételő vérzés is, amely esetenként akár 2-3 hétig is eltarthat, de ezt követően vissza lehet térni a normális életritmusba, a fizikai aktivitás megengedett. Általában a beavatkozást követő második menstruációs ciklustól kezdve már semmilyen panasz nem fordul elő.

Miért nem választja több orvos ezt a kezelést?

A kezelés még nem ismert elég széles körben, és praktikusan a hagyományos műtétet szinte bárhol elérhetik a páciensek.

Pajzsmirigy és májtumor kezelések a Premier Medben Dr. Deák Pál Ákos, a Premier Med intervenciós radiológusa válaszol

Dr. Deák Pál Ákos, a Premier Med intervenciós radiológusa
Dr. Deák Pál Ákos, a Premier Med intervenciós radiológusa
Fotó: MH

Hogyan gyógyítják a pajzsmirigygöbös betegeket?

A pajzsmirigygöb műtét nélküli eltávolítása vágás nélküli megoldás, a pajzsmirigy megmarad, tehát nem jelent drasztikus változást a szervezet számára, és nem marad utána látható nyom a nyak elülső részén, így nemcsak kíméletes, hanem esztétikai szempontból is ideális eljárás. A rádiófrekvenciás abláció (RFA) egy olyan minimálisan invazív eljárás, amely során egy vékony kezelőtűvel megszúrjuk az elváltozást, felmelegítjük, és a keletkezett hő elpusztítja a kóros sejteket. A műtétet egy erre szakosodott munkacsoport végzi, fájdalmat a beavatkozás alatt a páciens nem érez.

Hogyan lehet rosszindulatú pajzsmirigytumorral jelentkezni a Premier Medbe?

A rákkezelésben hatalmas áttörést hozó, Európában egyedülálló egészségügyi csúcsprojekt indult Magyarországon: a pajzsmirigyrák vágás nélküli műtétének kifejlesztésére hároméves kutatás kezdődött. Az egészségügyi csúcsinnováció, a technológia alkalmazása rosszindulatú elváltozásoknál áttörést hozhat a rákkezelésben, melyben a maximum egy centiméteres papilláris mikrokarcinómával küzdő pajzsmirigyrákos betegek vehetnek részt. Azok számára, akik megfelelnek projektünk kritériumainak, a kezelés ingyenes.

A májtumor kezelése hogyan történik?

A daganatok eltávolításának leghatékonyabb módja a műtéti kimetszés, de bizonyos esetekben a daganat típusa, elhelyezkedése, esetleg a páciens túlzott műtéti megterhelése miatt, az operációt tervező sebész, a képalkotó vizsgálatokat áttekintő radiológus az altatóorvossal megbeszélve arra döntésre juthat, hogy az adott páciens esetében az RFA a várhatóan legeredményesebb és biztonsággal kivitelezhető kezelési módszer. A májtumort is RFAval kezeljük.

Mitől olyan különlegesek ezek a kezelések?

A Premier Medben mellőzzük a nyitott műtéti megoldásokat, minden beavatkozásunk altatás és vágás nélkül történik (kivéve a májtumor RFA), ezáltal rendkívül kíméletesek a szervezet számára. A páciensek felépülési ideje egészen minimális. Az innovatív csúcstechnológiás beavatkozás legnagyobb előnye, hogy rizikója nagyon alacsony, és nem igényel altatást sem.

(x)

Kapcsolódó írásaink