Kultúra

Busójárás a Hagyományok Házában

Maszkok között

Poklade címmel a mohácsi busójárás megújuló hagyományát bemutató kiállítás nyílik január 12-én a budapesti Hagyományok Háza Kallós Zoltán Termében.

A március 5-ig nyitva tartó nagyszabású tárlaton népi iparművészek és busóálarc-faragó mesterek munkái mellett megtekinthetők lesznek Répásy Zsolt fotós utóbbi években készült képei, amelyeken keresztül a látogatók betekintést kapnak az UNESCO által szellemi kulturális örökségként elismert mohácsi busójárás különleges és bensőséges világába. Répásy Zsolt fotográfus busó témájú munkái közül korábban az amerikai National Geographic egyet az év legjobb 50 fotója közé választott. A kiállításon megtekinthetők lesznek Kolbe Mihály grafikus farost lemezre készített busó témájú alkotásai, amelyek egy mohácsi maszkfaragó mester gyűjteményéből származnak. A kiállításmegnyitó vendége lesz a Poklade zenekar, amely tánctanítással egybekötött délszláv táncházat is tart. A poklade kifejezést a mohácsi sokácok a farsang megnevezésére is használták, de a szó átöltözést, átváltozást is jelent.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom