Kultúra

Vajda Lajos képi világa

Ma estétől látogatható Szentendrén, a Ferenczy Múzeumban (Kossuth u. 5.) a Világok között – Vajda Lajos élete és művészete című tárlat, valamint a felesége, a szintén jelentős festőművész Vajda Júlia alkotásait bemutató „Mégis legyen kiállítás…” – Vajda Júlia élete és művészete című tárlat.

Vajda Lajos képi világa 20181110
(Fotó: Bodnár Patrícia

A két válogatás ma 18 és 20 óra között ingyenesen tekinthető meg. Amint az ismertetőben szerepel, az 1908 és 1941 között élt Vajda Lajos a szakmai konszenzus alapján a modern magyar képzőművészet meghatározó, sokak szerint legfontosabb képviselője. Az eddigi legteljesebb, a múzeum közlése szerint nemzetközi jelentőségű Vajda Lajos-tárlaton a festőművész mintegy százötven alkotása látható, több közülük első alkalommal, hamarosan pedig ehhez kapcsolódóan megjelenik Petőcz György nagymonográfiája is. A tárlat előkészítése két éve kezdődött Passuth Krisztina művészettörténész professzor részvételével, a vezető kurátora Szabó Noémi, az intézmény munkatársa.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom