Kultúra

Sose látott fotók Pasoliniről

Római Magyar Akadémia

A Medea című Pasolini-film forgatásán készült, eddig soha nem látott fotókból válogatott tárlat nyílik október 20-án a Római Magyar Akadémián – közölte a Balassi Intézet.

Emellett a görög mítoszt újraértelmező két fiatal magyar kortárs fotóművész, Gőbölyös Luca és Herczeg Eszter munkáit is bemutatják a kiállításon. A Medea forgatásán Mario Tursi, a világhírű római fotóművész készített felvételeket, ezek főleg a film főszereplőjét, Maria Callas operaénekest és Pasolinit örökítik meg. A képek az elmúlt csaknem negyven évben mind ez idáig nem kerültek nyilvánosságra. A számos neves rendezővel dolgozó, 2008-ban elhunyt fotós a cannes-i filmfesztiválon 1989-ben a Krisztus utolsó megkísértése című film werkfotóival elnyerte a nagydíjat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom