Kultúra

Rómában nyílik kiállítás Korniss Péter fotóiból

Erdélyi asszonyok a Trasteverén

Korniss Péter Kossuth-díjas fotográfus életművét áttekintő tárlat látható Változás címmel április 10-től a római Museo di Roma in Trasteverében – közölte a szervező Római Magyar Akadémia.

Korniss Péter neve az olasz közönség számára nem ismeretlen, 2018 tavaszán képeit bemutatták a milánói Mia Photo Fair nemzetközi fotóvásáron is. Az olasz múzeum, a Római Magyar Akadémia és a Várfok Galéria együttműködésével megvalósuló, négy szekcióból álló kiállítás a Korniss életművének legfontosabb szellemi ívét adó sorozatokra koncentrál: több mint fél évszázadot fog át az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől (1967) az Erdélyi asszonyok Budapesten című fotósorozatig (2014–17), a látogató elé tárva a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját. A Változás című kiállítás április 10-től június 2-ig lesz látogatható.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom