Kultúra

Elindult a jelölési időszak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára

Pál Feri katolikus pap, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színész vagy Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója is a korábbi évek díjazottai között van

Elindult a jelölési időszak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint bárki jelölhet olyan személyeket és házaspárokat, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek az élet bármely területén, dolgozva a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért és a gyermekek megszületéséért.

Elindult a jelölési időszak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára
Elindult a jelölési időszak
Fotó: Facebook/Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Az előző években többek között orvos házaspár, családsegítő alapítvány vezetője, költő-grafikus, párkapcsolati trénerek, pedagógusok és közösségszervezők kapták a díjat. A nyertesek leginkább olyan emberek, akik a maguk szakterületén hétköznapi hősök, és megérdemlik, hogy a szélesebb közvélemény is megismerje példaadó munkájukat.

Akadt már a díjazottak között több ismert ember is, mint például Pál Feri katolikus pap, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színész vagy Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója. Az ő tevékenységük is példa arra, hogy lehetséges építő dolgokat tenni egy egészségesebb lelkületű társadalomért - hangsúlyozta szervezet.

Azt írták, az egyéni és a házaspár kategóriában május 15-ig várják az ajánlásokat, és kategóriánként egy fődíjat és egy közönségdíjat osztanak ki. Jelölni bárkit lehet egy rövid írásos jellemzéssel, bemutatással - ismertette a szervezet.
A díjat 2017 óta minden évben meghirdeti a mozgalom, az elnevezés Kopp Mária orvos, pszichológus és Skrabski Árpád szociológus, kutató házaspár nevéből ered - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Népmesék főhősei vagyunk mindannyian

ĀÖnismereti labirintussal, művészetterápiás programokkal, könyvbemutatóval és sok-sok mesével várják a résztvevőket a váci Lelki és Testi Egészségnapon a Madách Imre Művelódési Házban