Kultúra

Az egész világot megbabonázták a szavaink + VIDEÓ

Összehasonlították a magyar és az angol nyelvet

Van egy hatalmas előnyünk a világ többi népével szemben, ugyanis mi, magyarok már beszéljük az egyik legnehezebb nyelvet, a sajátunkat. A magyar nyelv mindenkit lenyűgöz, de nem csupán a kellemes, speciális hangzása miatt, hanem azért is, mert nem egyszerű az elsajátítása a rengeteg szabály és a külföldi szemmel kifejezetten érdekesnek nevezhető kiejtés végett – nem csoda, hogy csak kevesen próbálkoznak meg vele, írja a promotions.hu.

Az egész világot megbabonázták a szavaink + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Persze a magyar nyelv esetében rengeteg függ attól is, hogy ki prezentálja. Ha például világhírű modellünk, Palvin Barbara mond néhány magyar szót a külföldiek előtt, akkor minden bizonnyal mindenki más elnémul, és csak őt nézi, ahogy a nyelvünkön beszél – biztos, hogy varázslatos élmény lehet, és szerencsére rengetegen megtapasztalhatták ezt a YouTube-nak köszönhetően, ugyanis felkerült egy bámulatos videó.

A művészi, fekete-fehér felvételen az látható, ahogy Palvin Barbi varázslatos tekintettel néz a kamerába, majd először angolul, aztán magyarul mond pár mondatot, összehasonlítva a kettőt – így mutatta meg a világnak, hogy mennyire gyönyörű tud lenni a magyar nyelv, amiből a legtöbben általában egyetlen hangot sem értenek, akármennyire is próbálják megfejteni, hogy vajon mit is szeretnénk mondani.

A legérdekesebb az, hogy kommentekben számtalan ember jelezte, hogy még soha életében nem hallott magyar beszédet, de így, hogy Palvin Barbara szájából gördülnek ki a szavaink, rögtön beleszerettek a nyelvünkbe, és nagyon szívesen megtanulnának belőle egy kicsit, ugyanis annyira fantasztikus a hangzása – már ezért is hálásak lehetünk a csodaszép manökennek, hiszen nem csupán azt bizonyítja, hogy hazánk lányai a legszebbek, hanem azt is, hogy más kincseket is rejt a kultúránk.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink