Kultúra

A Blokád című alkotás kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat

Tősér Ádám Blokád című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben, a legjobb rendező a Magasságok és mélységek alkotója, Csoma Sándor lett.

A Blokád című alkotás kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat
A taxisblokád idején játszódó alkotás központi alakja Antall József, a rendszerváltozás utáni első, szabadon választott miniszterelnök
Fotó: Filmpositive

A legjobb első film díját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje kapta. A legjobb tévéfilmnek járó díjat Vitézy László vehette át Az énekesnő című alkotásáért a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán, amely a Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseménye volt.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a díjátadó ünnepségen kiemelte: kitűntetettnek érzi magát Veszprém, hogy helyet adhatott a fesztiválnak.

Káel Csaba filmügyi biztos elmondta, a közelmúltban elkészült 200 film közül 100 alkotta a fesztivál programját.

Koltai Lajos operatőr, a zsűri elnöke azt hangsúlyozta, hogy jelöltnek lenni a filmszemlén legalább olyan nagy dolog, mint elnyerni a díjat.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém–Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztivál június 7–10. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban zajlott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom