Kultúra

Fiktív tévés drámasorozat készül a Forma–1 világáról

Benne keveredni fog a fikció a valós F1-es világgal

Lewis Hamiltonék Forma–1-es témájú mozifilmje mellett már egy új, fiktív történetet feldolgozó tévésorozat is készülőben a királykategória világáról. Szintén a sportág jóváhagyásával és támogatásával – írta meg az m4sport.hu.

Fiktív tévés drámasorozat készül a Forma–1 világáról
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Átütő sikernek tekinti a Forma–1-et Liberty Media a Netflix Drive To Survive című dokumentumsorozatát, ám tisztában van azzal, hogy az F1 nagy amerikai „bummjáért” felelős széria hatása nem tart örökké, így keresniük kell az új utakat a szélesebb közönség megszólításához. Tavaly meg is állapodtak Brad Pittékkel egy új F1-es témájú mozifilm elkészítéséről, melyet olyannyira támogatnak, hogy Silverstone-tól még a tényleges nagydíjhétvégéiket is forgatási helyszínné teszik. És ezzel még nincs vége!

A Deadline filmes portál beszámolója szerint készülőben van egy Forma–1-es témájú új tévésorozat is, melynek főszereplője és producere a Zsivány Egyes Star Wars-filmből, a Mindenség elméletéből vagy az Infernóból ismert Felicity Jones lesz.

A One (’Egy’) címet kapó sorozat egy családi dráma lesz, fiktív történettel, melynek középpontjában egy családi tulajdonban lévő Forma–1-es csapat áll, amely a Deadline leírása szerint „szenvedélyes személyiségekkel, folyton változó riválisokkal néz szembe, miközben több millió dollár forog kockán. Benne keveredni fog a fikció a valós F1-es világgal.”

A film társproducere Tony To lesz, a forgatókönyvet pedig Mark Fergus és Hawk Ostby írja.

A hírről beszámoló portál külön kiemelte az F1 szerepvállalását: „Ez a szervezet által hivatalosan elismert első forgatókönyv alapján készült sorozat.”

„Megtiszteltetés ez a különleges és izgalmas együttműködés a Forma–1-gyel” – nyilatkozta Felicity Jones. „A Forma–1 nagy téttel bíró világa tele van izgalmas drámával, és a lehetőség, hogy egy műsort készítsünk erről a világról, borzongató.”

„Nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy ezzel a tehetséges csapattal dolgozhatok, benne Markkal, Hawkkal, Tonyval, a Bedrock Entertainmenttel és az egész F1 csapatával, hogy képernyőre vihessük a történetünket.”

Producertársa, Tony To hozzátette: „A One mögött a közös célunk áll, hogy elmeséljük e különleges világ karaktereinek történetét és azt, ami a színfalak mögött történik ebben a nagyszerű és összetett sportban, miközben megragadjuk az F1 óriási hatókörét és méretét" – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink