Kultúra

Második alkalommal startolt el a Budapest Comic Con + GALÉRIA

A tavalyi debütálást követően idén 2023. június 10-11-én nyitotta meg kapuit a kockaparadicsom

Több film– és sorozatszínész találkozhatott mindenki, aki részt vett a 2023-as Budapest Comic Conon. Az érdeklődők Tom Wlaschicha, a Game of Thrones és a Stranger Things sorozatok sztárjával, Natalia Tena, a Harry Potter filmek Nymphadora Tonks karakterével, Arnas Fedaravicius a Last Kingdomból és Anna Schaffer a Witcherből is ismert színészeivel ismerkedhettek és ismerkedhetnek meg júniús 10-11-én.

Második alkalommal startolt el a Budapest Comic Con + GALÉRIA
Egy tökéletesen megjelenített Zseniális Teknős a kilencvenes évekből ismert Dragon Ball című animéből
Fotó: MH/Török Péter

Az idei évben egyébként a magyar színészek is nagy hangsúlyt kaptak a BOK Csarnokban, főleg olyan művészek, akik hollywoodi filmekben vagy Netflix-produkciókban szerepeltek, mint például Réti Barnabás, Tolnai Klára vagy éppen a Wednesday sorozatból ismerős Váradi Karina.

Természetesen nincs Comic Con képregények nélkül. Több világsztárt is sikerült elhívni az idén, mint például az Eisner-díjas 100 Bullets sorozat szerzője, Brian Azzarello, akinek több DC Comics is fűződik a nevéhez. Vele egyidejüleg Eduardo Risso argentin képregényrajzoló is tiszteletét tette, a Batman- és Logan-képregények és más Marvel-képregények alkotója, vagy Alexis Nolent (művésznevén Matz) akinek egyelőre 65 könyve jelent meg, vagy Stephanie Phillips, akinek művei a DC Comics, az AfterShock Comics, a Dark Horse, az Oni Press, a Top Cow/Image Comics, a Heavy Metal kiadóknál jelentek meg.

Azonban nem szabad megfeledkeznünk a magyar képregényalkotókról sem. Többen szerepeltek is a színpadon, mint szakértők, akik a külföldiekkel beszélgettek a Nagyszínpadon. Azonban több magyar képregényárussal is összefuthattunk, akik nem csak árulták, de dedikálták is a képregényeiket. Új Utolsó Előtti Huszár-képregényfüzettel érkeztek az alkotók, és bemutatták az új, saját készítésű játékukat is. Levi és Sinonimo szerkesztésében került bemutatásra a Képes Krónikák Kiadó gondozásában a nemrég megjelent Hősök tere című képregénykötetet, ami azon kívül, hogy történelemhű, nagyon érdekes és gyönyörű történettel és rajzzal teszik feledhetetlenné a történetet.

Ki ne akarná megismerni a magyar Kádár korszakot Mad Max módra? Erre biztosít egy izgalmas lehetőséget a CAFÉ Postnuclear két részes története a Chameleon Comix jóvoltából. Ezekről bővebben a közeljövőben szintén beszámol majd a Magyar Hírlap.

Továbbá az olyan profi cosplayereket is sikerült elhívni a Comic Conra, mint Maul, Enji Night és Shappi.

Ezen felül még rengeteg programmal várták az érdeklődőket. A számítógépes játékoktól kezdve, a retro játékokig minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes elfoglaltságot és programot.

A rendkívül választékos programok mellett különböző foglalkozásokra is volt lehetőség, mint például a szerepjátékok.
A rendkívül változatos programok mellett olyan különböző foglalkozásokra is volt lehetőség, mint például a szerepjáték
Fotó: MH/Török Péter

Kapcsolódó írásaink