Kultúra

A Magyar Kultúra Napjára

Ingyenes programsorozattal várják a közönséget a Klebelsberg Kastélyban

Ingyenes programsorozattal várják a közönséget a Klebelsberg Kastélyban a magyar kultúra napja alkalmából jövő péntektől vasárnapig.

A Magyar Kultúra Napjára
A Himnusz eredeti hangszerelésében csendült fel az Emmi ünnepségén
Fotó: Országos Széchényi Könyvtár

A Klebelsberg Kastély január 20. és 22. között meghirdetett hétvégi rendezvénysorozatának pénteki nyitóeseményén A színház igazsága címmel tartanak beszélgetést a Nemzeti Színház két művészével, Szűcs Nellivel és Trill Zsolttal – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Január 21-én, szombaton a Silencio transeo – A XX. század elhallgatott irodalma című produkciót láthatják az érdeklődők Pataki András rendezésében, Molnár Anikó, Papp Attila előadásában.
Az előadás a Soproni Petőfi Színház, az Esztergomi Várszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Forrás Színház koprodukciója.

Az előadás bevezetőjét Pataki András rendező, dramaturg, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára tartja.

Január 22-én, vasárnap délután a gyerekeket várja Écsi Gyöngyi mesemondó Angyalbárányok című előadásával, amely egy gömöri népmese, ízes nyelven és fantáziát tornáztató eszközökkel elmesélve – áll a közleményben.

A magyar kultúra napja alkalmából megvalósuló programok ingyenesen látogathatók, regisztrálni a [email protected] címen lehet – írják a közleményben.

Kapcsolódó írásaink