Kultúra

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház királyi páholya

A páholyból elsőként A diótörő című mesebalettet élvezhették az Egyszülős Központ meghívására érkező családok

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház mindenkori államfőnek fenntartott királyi páholya szombaton – tájékoztatott az intézmény közleményben.

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház királyi páholya
A Magyar Állami Operaház királyi páholya
Fotó: Facebook/Magyar Állami Operaház

Azt írták: a hatfős, első emeleti páholyból elsőként A diótörő című mesebalettet élvezhették az Egyszülős Központ meghívására érkező családok.

Az Operaház kiemelte, hogy a páholy családok előtti megnyitására Novák Katalin határozatlan időre szóló engedélye adott lehetőséget.

A köztársasági elnöknek szívügye a családok támogatása, kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy a magyar családok közül minél többen élvezhessék az Operaház színes, színvonalas előadásait – áll a közleményben.

Kiemelték, hazai családszervezeteken keresztül először a matinéelőadásokat láthatják azok a családok, amelyek nehezebben jutnak színházi vagy más kulturális élményhez.

Decemberben és jövő év elején a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Fiatal Családosok Klubja, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Egyszülős Központ, a Szülők Háza Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Férfiak Klubja meghívott vendégei tekinthetik meg az aktuális matinéelőadásokat az államfő páholyából – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink