Kultúra

Kísértettörténetet mutat be december 30-án a Centrál Színház

Ősbemutató a Centrálban!

December 30-án mutatják be a 2:22 (egy kísértettörténet) című produkciót a Centrál Színházban. A Magyarországon először látható darab főbb szerepeiben Martinovics Dorina, Ágoston Katalin, Lengyel Tamás és Mészáros András látható.

Kísértettörténetet mutat be december 30-án a Centrál Színház
Olvasópróba
Fotó: Facebook/Centrál Szinház

Az angol Danny Robins misztikus thrillere december 30-án, csütörtökön este 20 óra 22 perckor debütál a budapesti Centrál Színházban, Puskás Tamás rendezésében – olvasható a színház közleményében.

Mint kiemelik, az idei WhatsOnStage Awardson a legjobb darab díját elnyerő 2:22 (egy kísértettörténet) csodálatos mese, döbbenetes csattanóval.

Mint írják, az előadás miközben jelenünk gondjairól beszél, elsősorban a szeretet nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet.

A darab története szerint Jenny biztos benne, hogy új házukban minden éjjel 2 óra 22 perckor kísértet jár, de asztrofizikus férje hallani sem akar erről. Így veszekedésbe torkollik a szülés utáni első vendégség, ahol a férfi pszichológus barátnője és új párja a meghívott.

A közleményben Puskás Tamást idézik, aki kiemelte: a 46 éves, elismert angol szerző, a standupos múlttal rendelkező Danny Robins misztikus thrillere az év szenzációja volt Londonban.

A színház igazgatója elmondta: a kísértetdarabok a krimi dramaturgiáját követik, csak itt nem a gyilkost keressük, hanem hogy ki a szellem, és miért kísért, ennek kell az előadás végére kiderülnie.

A darabot Puskás Samu fordította, a dramaturg Horváth Panna. Az előadás jelmeztervezője Matis Edit, a díszlettervező Bagossy Levente. A produkció zenéjét Puskás Dávid szerezte, a fényterv Friedrich Gergely munkája.
Az előadás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott – olvasható a színház honlapján.

Kapcsolódó írásaink