Kultúra

Két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert a Zeneakadémián

Az MVM Karácsonyi Koncert méltó nyitánya a karácsonyi ünnepkörnek és egyben lezárása a 2022-es évnek

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, amelyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg – közölték a szervezők szombaton.

Két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert a Zeneakadémián
Képünk illusztráció
Fotó: Pexeles

Az MVM Karácsonyi Koncert méltó nyitánya a karácsonyi ünnepkörnek és egyben lezárása a 2022-es évnek, amelynek programjában Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűn, Perényi Miklós és Kokas Dóra csellón, Drahos Béla fuvolán, Szatmári Zsolt klarinéton, Szentpáli Roland tubán, Balázs János zongorán és Vigh Andrea hárfán működik közre a koncert programjában – olvasható a közleményben.

Mint írják, a 11 órai koncerten Balázs János zongorán, Baráti Kristóf hegedűn, Drahos Béla fuvolán, Szentpáli Roland tubán és Vigh Andrea hárfán játszik. A délelőtti zenei program műsorában többek között Ibert Entr'acte, Gluck Boldog lelkek tánca, Csajkovszkij Melódia, Liszt Ferenc Ave Maria (Róma harangjai), Szentpáli Roland Carmen-fantázia, valamint Saint-Saëns Fantázia című művei szerepelnek.

A tájékoztatás szerint az esti, 19 óra 30 perckor kezdődő koncerten Balázs János zongorán, Baráti Kristóf hegedűn, Drahos Béla fuvolán, Kelemen Barnabás hegedűn és brácsán, Kokas Dóra gordonkán, Kokas Katalin hegedűn, Perényi Miklós gordonkán, Szatmári Zsolt klarinéton, Szentpáli Roland tubán és Vigh Andrea hárfán működik közre.

Az esti műsorban egyebek mellett Ibert Entr'acte, Dvořák g-moll, Puccini Balázs Lauretta áriája, valamint Ravel Bevezetés és allegro című műveit hallhatják az érdeklődők – olvasható az összegzésben.

A két koncert pontos programja ezen a honlapon érhető el. Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat 2023. január 25-én a Müpában Bogányi Gergely zongoraestjével folytatódik – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink