Kultúra

Tamási-bemutató és -kiállítás az író születésének 125. évfordulója alkalmából

A kiállítás megnyitója és az előadás bemutatója hétfőn este lesz

A Hullámzó vőlegény című Tamási Áron-dráma bemutatásával és egy kiállítással ünnepli a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi központja az író születésének 125. évfordulóját.

Tamási-bemutató és -kiállítás az író születésének 125. évfordulója alkalmából
Tamási Áron Színház, Hullámzó vőlegény
Fotó: Facebook/Tamási Áron Színház

A Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi intézetének pénteki közlése szerint Tamási Áron Hullámzó vőlegény című darabját Albu István, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház igazgatója rendezte. Ezzel egybekötve egy Tamási-kiállítás is nyílik a színház előcsarnokában. Ezt Szebeni Zsuzsanna színháztörténész, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője és Bocsárdi László, a színház aligazgatója nyitja meg, akinek a Tamási Áron Énekes madár című darabja nyomán készült A csoda című előadását az egyik legfontosabb Tamási-feldolgozásnak tartja a magyar színházi szakma.

A tiszta lelkiismeret szavának akartam szabadságot adni... című tárlat törzsanyaga a Magyar Művészeti Akadémia és Magyarság Háza együttműködése révén jött létre, a kurátor A. Szabó Magda. A kiállítás anyagát kibővítette a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Tamási Áron Színház a jeles évforduló alkalmából.

Albu István rendező elmondta, hogy nem rendezett még Tamási-művet, de szereti a váratlan helyzeteket, mert ilyenkor az embernek össze kell kapnia magát. Hozzátette: azért választotta a Hullámzó vőlegény című darabot, mert egy művészről szól, az ő vergődéséről, megélhetési gondjairól, azokról az anyagi, intellektuális és érzelmi síkon létező értékekről, amelyek őt is folyamatosan foglalkoztatják.

A kiállítás megnyitója és az előadás bemutatója hétfőn este lesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom