Kultúra

Most már az online térben is láthatók a Baltazár Színház előadásai

Segítség szakdolgozatot íróknak

Videótárral bővült a Baltazár Színház honlapja, amelyen keresztül mostantól elérhető a társulat összes már nem játszott előadásának felvétele, valamint négy, a Baltazárról szóló film is.

A videótár elkészítésének ötlete fontos összegzés a csaknem negyedszázada működő társulat életében, amelyet szinte minden évben megkeresnek bölcsész- vagy pedagógushallgatók, akik szakdolgozatukat a társulatról szeretnék írni, és rengeteg az olyan budapesti és vidéki pedagógus is, aki fontosnak tartja, hogy osztálya megismerhesse az előadásokat és a társulatot.

A videótárral az ő munkájukat is szeretnék segíteni. A Baltazár videói nemcsak a színháztörténetnek, a kutatóknak és a pedagógusoknak szólnak, hanem minden olyan nézőnek, aki szívesen megnézné vagy újranézné ezeket az előadásokat. A társulat rengeteg színházi műfajjal és határterülettel kísérletezett 1998 óta, így a felvételek között található utcaszínházi előadás, cirkuszszínházi előadás, mozgásszínházi előadás, amelyet Picasso festményei ihlettek, színházi társasjáték, szcenírozott koncert és divatszínházi előadás. A videótár a Baltazár Színház honlapján keresztül érhető el.