Kultúra

Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválja: ismertették a zsűrit és a versenyprogramot

Tizennégy előadást láthatunk

Június 24. és július 2. között rendezik meg idén a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválját.

Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválja: ismertették a zsűrit és a versenyprogramot
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Maja Pelevic az Utolsó kislányok című darabját mutatja be
Fotó: Magyar Színházak 34. Kisvárdai

Az esemény versenyprogramjának előadásait idén is egy öttagú zsűri értékeli majd, amelyben Csuja László rendező, Hajdu Imelda színművész, a debreceni Csokonai Színház tagja, Herczeg T. Tamás színész, rendező, Török Viola rendező, a marosvásárhelyi Spectrum Színház művészeti vezetője, valamint Zalán Tibor költő, író, drámaíró foglal helyet.

A zsűritagok részt vehetnek az előadások másnapján a Szakmai Klub beszélgetésén, akár hozzászólóként is, a díjakat pedig a versenyprogramok végeztével ítélik ossza. A díjosztó grémium összetételére a fesztivál művészeti tanácsadója, Balogh Tibor tett javaslatot. A szervezők közleménye szerint ő maga nem elkötelezettje stílusirányzatoknak, ehelyett arra törekszik minden évben, hogy „ízlésösszetételében” a zsűri is kiegyenlített legyen.

Ennélfogva a tagok lehetnek a színpad világában tevékenykedők, de lehetnek kívülálló színházrajongók is. A versenyprogramban idén tizennégy előadás szerepel. Látható lesz egyebek mellett Csehov Három nővér című darabja a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadásában.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Goldoni A fogadósnő című darabját mutatja be. Maja Pelevic az Utolsó kislányok című drámáját a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház viszi színre, de Tolsztoj Az élő holttest című művét is láthatja a közönség az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház közös produkciójában. A részletes programokról és további előadásokról a Kisvarda.szinhaz.hu oldalon tájékozódhatunk.

Kapcsolódó írásaink