Kultúra

Huszonhárom előadás a kisvárdai fesztivál programjában

Magyar színházak szemléje

Június 24. és július 2. közt rendezik meg idén a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválját, amelyen huszonhárom előadást láthat a közönség.

A szervezők közleménye szerint a seregszemle idei díszvendége a Zentai Magyar Kamaraszínház lesz . Mint írják, 2022-ben ismét három helyszínen – a művelődési központban, a zsinagógában és a Tószínpadon – várják a régi és új nézőket. Érkeznek társulatok Szabadkáról, Újvidékről, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Beregszászból, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Aradról, illetve Sopronból, Komáromból és Gyuláról egyaránt, de szerepel a Játékszín, az Orlai Produkció és a Bánfalvy Stúdió egy-egy produkciója is.

A versenyprogramba tizenhárom előadást válogattak be, az off rendezvények közt találunk gasztroszínházat, kulturális–kulináris estet, zenés műsort, illetve az Omega-musicalt is megnézhetjük. A nyitóelőadás június 25-én Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének adaptációja a székely­udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vendégjátéka.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom